Kaupankäynti internetin välityksellä

Koskaan ei ole ollut helpompaa tehdä kauppaa, kuin 2010-luvulla ja kiitos tästä kuuluu nopeasti etenevälle teknologiallemme. Kaupankäynti tuntuisi nykyään olevan kuin lastenleikkiä, sillä esimerkiksi käytännössä kuka tahansa pystyy pystyttämään verkkokaupan vain muutamalla klikkauksella. Tämä onkin johtanut luonnollisesti siihen, että myös huijareita on kaupan alalla liikkeelle enemmän kuin koskaan. Onkin siis syytä olla varuillaan, ennen kuin aloitat mahdollisen shoppailun netissä. Esimerkiksi luottokorttitietojesi luovuttamista kannattaa harkita tarkkaan, ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä.

Siinä missä internet tarjoaa mahdollisuuksia shoppailuun ja verkkokauppojen perustamiseen, se tarjoaa myös huiman määrän tietoa ja palautetta eri toimijoista, joita kannattaa myös käyttää hyväksi. Nopea googlaus esimerkiksi tuntemattomasta nettikaupasta tai toimijasta ei varmasti ole pahitteeksi, sillä pystyt todennäköisesti hyvin nopeasti selvittämään, onko kullakin toimijalla ns. puhtaat jauhot pussissa.

Alennusten metsästäminen

Mikäli kulutat paljon rahaa netissä ostoksiesi tekemiseen, suosittelemme huolellista perehtymistä hintoihin, sekä saatavaan laatuun. Koska tarjonta on valtavaa, tietyt tuotealueet saattavat vaihdella hintojaan merkittävästi, eri nettikauppojen välillä. Yleisin nyrkkisääntö on yleensä se, että mitä suurempi yritys, sen paremmat hinnat. Tämä on suoraa seurausta siitä, että isommat yritykset pystyvät ostamaan tavaraa sisään isommilla volyymeilla, jonka johdosta he pystyvät tarjoamaan matalampia hintoja. Isojen toimijoiden kanssa myös asiakaspalautteiden käsittely, sekä luotettavuus nousee tärkeään asemaan.

Pienten toimijoiden etuna toimii sitten taas yksilöllisempi palvelu, sekä mahdollisesti erikoistuotteet, jota et välttämättä isoilta tavarataloketjujen verkkokaupoista saa. Mikäli haluat esimerkiksi räätälöidä tiettyjä tuotteita verkkokaupassa omien mieltymyksiesi mukaisesti, tämä saattaa osoittautua pitkäksi prosessiksi, isomman toimijan kanssa. Pienempi yritys operoi paljon pienempää asiakaskuntaa ja mikäli heillä ovat prioriteetit hallinnassa, he ymmärtävät palvelun tärkeyden, mikäli he saavat erikoispyyntöjä vähäisiltä asiakkailtaan.

Kuten edellä jo mainitsimmekin, kannattaa siis olla erityisen tarkkana, ennen ostopäätösten tekemistä. Useat sivustot netissä (esim. vertaa.fi) tarjoavatkin jo hintapalveluita ostamisen tueksi, jonka avulla pystyt vertailemaan samaa tuotetta sekä sen hintoja, eri verkkokauppojen välillä.

Hyödynnä ystäviäsi

Oletko koskaan ajatellut, että voisit myös tienata rahaa shoppailemalla? Tämänkaltaiseen toimintaan on olemassa muutamia eri malleja, jonka avulla pystyt saamaan suoraan rahanarvoisia etuja siitä, minkälaisia ostoksia internetissä teet. Yksi suosituimmista keinoista on affiliate-markkinointi, jossa voit esimerkiksi linkin avulla suositella tuotteita ystävillesi. Mikäli ystäväsi päätyvät ostamaan samaisen tuotteen sinun suosituksestasi, saat mahdollisesti palkkioksi tuotteita, tai puhdasta rahaa. Esimerkiksi useat netticasinot ovat harjoittaneet tämänkaltaista toimintaa jo useamman vuoden, sillä se on erinomainen tapa saada uusia asiakkaita, jotka eivät välttämättä perinteisen markkinoinnin avulla tulisi koskaan palveluja koittamaan. Tämä on myös rahallisesti sinulle erittäin hyvä markkinoinnin muoto, sillä netissä toimivat pelialan yritykset maksavat yleensä hyvin ruhtinaallisesti, mikäli suositustesi kautta uusia asiakkaita heille saapuu. Heidän tarjoamat komissiot voivat olla jopa 30-50% suuruudeltaan, kun esimerkiksi vaatekaupoissa tämä sama osuus saattaa olla ainoastaan 1-10%.

Asiakasohjelmat

Mikäli tilaat eri asiakaskortteja, tai liityt erilaisiin asiakasclubeihin, kannattaa lukea verkkokaupan säännöt huolellisesti. Luonnollisesti haluat ensin varmistua siitä, ettei asiakkuus sido sinua mihinkään. Vaikka “valittujen palojen” kaltainen toiminta alkaakin olla jo historiaa, löytyy internetin syövereistä vieläkin toimijoita, jotka pyrkivät kuluttajia tällä tavalla huijaamaan. Yleisin tapa huijata, on esimerkiksi upottaa loputtomaan lakitekstiin kohtia, jolla sidot itsesi vaikkapa määräaikaiseen sopimukseen useaksi kuukaudeksi. Tämä voi käydä hyvin nopeasti erittäin kalliiksi, ellet ole tarkkana siitä, mihin allekirjoituksesi laitat. Kannattaa myös muistaa vanha sanonta “Jos joku on liian hyvää ollakseen totta, se luultavasti ei ole totta”.

Privacy Policy